Kingston on tunnettu lähinnä muistivalmistajana, mutta merkin HyperX-sarjan alta löytyy nykyisin myös kuulokkeet, ja helmikuusta lähtien niitä on kahdet. Arvosteluun päätyneet HyperX Cloud II -kuulokkeet ovat seuraaja Kingstonin ensimmäisille HyperX Cloud -kuulokkeille, jotka ovat saaneet suuria kehuja eri arvosteluissa. Ei muuta kuin testipenkki puhtaaksi, kuulokkeet esille ja menoksi.
Ensimmäinen huomattava ero edeltäjäänsä löytyy jo paketin kyljestä. Cloud II tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden kuunnella pelien sekä muun median ääntä virtuaalisena 7.1-kanavaisena tilaäänenä. Myös useista eri adapteri- ja kaapelivaihtoehdoista on luovuttu ja ongelma on ratkottu yksinkertaistamalla johtojen toiminta. Paketti sisältää vain kuulokkeista lähtevän, metrin pituisen 3,5 mm -stereoliittimellä varustetun johdon, jonka voi halutessaan kytkeä esimerkiksi puhelimeen, tablettiin tai pelikonsoliin.
Toistaakseen 7.1-kanavaista tilaääntä, on johto kuitenkin kytkettävä mukana tulevaan USB-ohjaimeen. USB-ohjaimesta lähtevä johto on pituudeltaan kaksi metriä, jolloin kokonaisuudelle tulee pituutta riittävät kolme metriä. Kuulokkeiden johto on myös kokonaan punottu, jolloin se ei herkästi kulu esimerkiksi tuolin alle jäätyään tai lemmikin sillä hetken leikittyään. Ulkoinen ohjain toimii äänikorttina kuulokkeille, joten erillistä 7.1-äänikorttia ei käyttöä varten tarvitse ostaa.
Pelikuulokkeista kun on kyse, on mukana irroitettava mikrofoni ja mukavuuden takaamiseksi mukana tulevat vaihdettavat veluuripintaiset pehmusteet. Paketissa tulevat mukana myös liitäntä lentokoneita varten, mikä on hieno lisäys sitä tarvitseville, sekä kuljetuspussi, johon kuulokkeet saa helposti säilöön kuljetusta varten.
Ulkoinen USB-ohjain toimii ääniajurin lisäksi myös äänenhallintalaitteena, jonka avulla säädetään sekä kuulokkeiden että mikrofonin äänenvoimakkuutta. Laitteen kautta mikrofonin voi hiljentää sivussa olevan napin avulla, sekä kytkeä kuulokkeiden 7.1-tilaäänen joko päälle tai pois. Edeltäjänsä mukana tulleen hallintalaitteen avulla ääntä pystyi säätämään myös konsoleilla sekä mobiililaitteilla, kun taas uuden version ohjaimen toisessa päässä on USB-liitäntä, tehden siitä mahdottoman liittää perinteiseen 3,5 mm -ääniliitäntään. Näin ollen tilaääntä pääsee nauttimaan käytännössä vain tietokoneiden ja kannettavien kautta.
Testin aikana käytin kuitenkin adapteria, jossa toisessa päässä on tavallisen USB-naarasliitin ja toisessa päässä micro-USB-urosliitin, jonka kiinnitin sekä puhelimeen että tablettiin kiinni. Onnistuin kuuntelemaan molemmilla laitteilla ulkoisen USB-ohjaimen kautta 7.1-tilaääntä. Siispä tilaääntä pääsee pienen kikkailun jälkeen nauttimaan myös esimerkiksi matkustaessa ilman kannettavaa tietokonetta. Toimivuus vaatii kuitenkin ääntä tuottavan laitteen tukevan kyseessä olevaa USB - micro-USB-adapteria, mikä nykypäivänä tarkoittaa lähes kaikkia älypuhelimia ja tabletteja. Kyseinen adapteri ei kuitenkaan sisälly pakettiin, vaan sellaisen joutuu ostamaan erikseen.
USB-ohjaimen saa tarvittaessa myös kiinni esimerkiksi hiirimattoon tai vaikka paidan hihaan, jolloin se ei pääse liikkumaan turhaan pöydällä. Se kuitenkin rajoittaa hieman liikkuvuutta, sillä ohjaimen ja kuulokkeiden välinen johto on vain metrin pituinen.
Ulkonäön suhteen Kingston ei ole turhaan lähtenyt keksimään pyörää uudelleen, vaan pysyttelee erittäin pitkälti samalla linjalla edeltäjänsä kanssa. Trendi on harvinaista nykymarkkinoilla, jossa elää oletus jatkuvan innovoinnin tarpeesta myös asioissa, joista pelaajat eivät paljoa välitä tai joiden he eivät haluaisi muuttuvan vuosittain. Ulkonäkö ei alunperin ole kotoisin Kingstonin omalta suunnittelupöydältä, vaan on ruotsalaisen QPAD:n kanssa alkaneen yhteistyön lopputulos.
Cloud II -kuulokkeiden suljettu rakenne takaa keskittymisen myös äänekkäissä ympäristöissä, sillä se vaimentaa ympärillä olevia ääniä noin 20 desibelillä. Suljetusta rakenteesta huolimatta korviin ei kerry liikaa lämpöä eikä oloaan tunne epämukavaksi. Viskoelastiset korvatyynyt takaavat käyttäjälle lisämukavuutta pitkällä käytölläkin, eikä päälaella lepäävä muistivaahtoinen pääpantakaan ala puristaa, vaan mukautuu käyttäjän pään mukaan. Irrotettava mikrofoni on varustettu hanhenkaulalla, joten sen saa siirrettyä haluamaansa asentoon tai tarvittaessa otettua pois kokonaan. Jälkimmäinen vaihtoehto sopii erinomaisesti henkilöille, joilla on tarve liikkua kuulokkeiden kanssa kodin ulkopuolella, esimerkiksi lanitapahtumissa.
Kuulokkeiden rungossa on käytetty alumiinia, mikä poikkeaa useista muista muovia suosivista pelikuulokkeista. Alumiini on hieman muovia painavampi ratkaisu kuulokkeissa, mutta takaa paremman laadun ja kestävyyden pidemmällä aikavälillä. Cloud II -kuulokkeissa alumiinirakenne on erittäin yksinkertaistettu, eikä ylimääräistä painoa pääse kertymään. Kuulokkeissa on myös käytetty neodyymimagneetteja, jotka ovat hieman kevyempiä kuin yleisesti käytetyt ferriittimagneetit.
Alumiinirakenne tuo mukanaan myös muutamia miinuksia, joista huomattavimpana mainittakoon korvatyynyjen rajallinen liikkuminen. Ainoa säätövara on muutaman asteen pystysuuntainen liike, kun taas poikittaista säätöä ei ole juuri ollenkaan. Siitä ei koidu ongelmaa, jos kuulokkeita pitää normaalissa asennossa päässä, mutta mikäli tulee tarve nostaa esimerkiksi toinen kuuloke pois korvalta kuullakseen ympäristöään, siirtyy vastapuolen kuuloke epämiellyttävään asentoon, jossa se ei tunnu täysin mukavalta. Alumiinirakenne vaikuttaisi kestävän vääntöä kiitettävästi, joten sen pitäisi sallia pienet taivuttelut korvan ympärillä. Ohuen rakenteen vuoksi en kuitenkaan lähtisi liikaa puristamaan.
Cloud II -kuulokkeiden äänenlaatu on pelikuulokkeiden ja hintaluokkansa joukossa ehdotonta kärkeä. Sen 53 mm -kaiutinelementit mahdollistavat laajan 15-25 000 Hz -taajuusvasteen. Keskivertoihminen pystyy yleensä kuulemaan vain tätä kapeammat taajuudet, vaikkakin yksilökohtaisia eroja on paljon. Ominaisuus on tietyltä kannalta oletettavasti markkinointia varten, mutta ylimääräiset heitot ovat mukava lisä niille, jotka erottavat ääniä paremmin ääripäistä.
Kuulokkeiden 7.1-kanavainen äänentoisto toimii erinomaisesti lähes kaikissa uusissa peleissä, kunhan ne tukevat riittävän montaa äänikanavaa. Pelit, joissa ei ole ääniasetuksia juuri nimeksikään, eivät yleisesti tarjoa 7.1-äänentoistolla mitään erikoista. Vika ei täysin ole kuulokkeissa, mutta se tuo esille vastaavanlaisten kuulokkeiden yleisen ongelman - tilaääni on harmillisen rajallinen ominaisuus, josta ei hyödy niin usein kuin voisi toivoa. Esimerkiksi strategia-, urheilu- sekä moba-pelit jäävät auttamatta edun ulkopuolelle. Tosin esimerkiksi uusissa FPS-peleissä, sekä etenkin moninpeleissä, 7.1-äänentoisto toimii hyvin ja auttaa paremmin paikantamaan äänen tulosuuntaa, mikä tietyissä tilanteissa voi jopa antaa etua muihin pelaajiin nähden. Lopussa etu on kuitenkin marginaalinen, sillä ainoa mitä 7.1-kanavainen äänentoisto tuo mukanaan on lisää suuntia, joista ääntä voi kuulla - ei lisää ääniä, joita muut eivät kuule.
Musiikin kuuntelu sekä elokuvien katselu 7.1-tilaäänellä on taas lähes poikkeuksetta huono idea. Stereoäänisen musiikin virtuaalinen kääntö 7.1-ääneksi vie musiikilta syvyyttä ja luo outoa kaikua kappaleisiin. Monikanavaista tilaääntä hyödyntävät elokuvat hyötyvät ominaisuudesta huomattavasti enemmän, mutta koska kyseessä ei ole seitsemän erillistä kaiutinelementtiä, ei täydellinen tilaääni ole mahdollista. Monikanavainen ääni on kuitenkin käytännössä tarjolla vain Blu-ray -elokuvissa. Musiikkia ja elokuvia varten suosittelen mieluummin käyttämään kuulokkeiden stereoääntä, jossa äänenlaatu on erinomainen ja äänet kuulostavat rikkailta ja selviltä. Bassoa on myös riittävästi, joskaan ikkunoita sillä ei saa helisemään. Pelikuulokkeista sitä tuskin voi muutenkaan vaatia.
Mikrofonit jäävät yleensä pelikuulokkeissa ilman huomiota kehitysvaiheessa. Rahat laitetaan pääsääntöisesti äänenlaatuun ja mikrofoniksi napataan mitä nopeimmin ja halvimmalla saadaan raavittua. Cloud II -kuulokkeissa mikrofoni on poikkeuksellisen laadukas. Ääni on selvää, eikä turhat taustahuminat pääse sekoittumaan puheen kanssa. Sen vastamelu-ominaisuus auttaa äkillisten kovien äänien, kuten esineiden putoamisen vaimentamisessa, jolloin pelikaverien korvat säästyvät vahinkotilanteissa. Edeltäjäänsä verrattuna mikrofonissa on myös laajempi taajuusvaste. Ensimmäisessä Cloud-kuulokkeissa taajuusvaste oli 100-12 000 Hz, kun uusissa Cloud II -kuulokkeissa se yltää 50-18 000 Hz asti.
HyperX Cloud II tarjoaa käyttäjälleen - niin ammattilaisille kuin rennommille pelaajille - erinomaiset kuulokkeet ilman kompromissia äänenlaadun ja mukavuuden välillä. Kuulokkeiden mukautuvuus jokaiselle laitteelle boksista pleikkariin säästää käyttäjältään pitkän pennin laitekohtaisten kuulokkeiden ostamisessa. Monikanavainen 7.1-tilaääni on hieno lisä niille, joiden pelikokemus siitä hyötyy, joskin sen antama etu on rajallinen pelistä riippuen. Virtuaalinen tilaääni on ehkä osittain hieman lattea, eikä se upota pelaajaa pelimaailman keskelle tarpeeksi, jos pelattava peli ei ole ottanut monikanavaisia äänentoistoja huomioon äänimaailmassaan. Kuulokkeiden stereoääni on kuitenkin erinomainen, ja pystyisi hyvin seisomaan omillaan sellaisenaan, mikä tekeekin HyperX Cloud II -kuulokkeista erinomaisen valinnan, vaikkei 7.1-tilaäänestä paljoa välittäisi. Kuulokkeiden käyttömukavuus on myös omaa luokkaansa, eikä niiden pitempiaikaisesta käytöstä koidu seurauksia.
HyperX Cloud II -kuulokkeet julkaistaan Suomessa 9. helmikuuta noin 100 euron hintaan. Värivaihtoehtoina ovat metallinharmaa ja punainen.
HyperX Cloud II
|
Harkituilla muutoksilla entistä paremmaksi
Ensimmäinen huomattava ero edeltäjäänsä löytyy jo paketin kyljestä. Cloud II tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden kuunnella pelien sekä muun median ääntä virtuaalisena 7.1-kanavaisena tilaäänenä. Myös useista eri adapteri- ja kaapelivaihtoehdoista on luovuttu ja ongelma on ratkottu yksinkertaistamalla johtojen toiminta. Paketti sisältää vain kuulokkeista lähtevän, metrin pituisen 3,5 mm -stereoliittimellä varustetun johdon, jonka voi halutessaan kytkeä esimerkiksi puhelimeen, tablettiin tai pelikonsoliin.
Toistaakseen 7.1-kanavaista tilaääntä, on johto kuitenkin kytkettävä mukana tulevaan USB-ohjaimeen. USB-ohjaimesta lähtevä johto on pituudeltaan kaksi metriä, jolloin kokonaisuudelle tulee pituutta riittävät kolme metriä. Kuulokkeiden johto on myös kokonaan punottu, jolloin se ei herkästi kulu esimerkiksi tuolin alle jäätyään tai lemmikin sillä hetken leikittyään. Ulkoinen ohjain toimii äänikorttina kuulokkeille, joten erillistä 7.1-äänikorttia ei käyttöä varten tarvitse ostaa.
Pelikuulokkeista kun on kyse, on mukana irroitettava mikrofoni ja mukavuuden takaamiseksi mukana tulevat vaihdettavat veluuripintaiset pehmusteet. Paketissa tulevat mukana myös liitäntä lentokoneita varten, mikä on hieno lisäys sitä tarvitseville, sekä kuljetuspussi, johon kuulokkeet saa helposti säilöön kuljetusta varten.
Ulkoinen USB-ohjain toimii ääniajurin lisäksi myös äänenhallintalaitteena, jonka avulla säädetään sekä kuulokkeiden että mikrofonin äänenvoimakkuutta. Laitteen kautta mikrofonin voi hiljentää sivussa olevan napin avulla, sekä kytkeä kuulokkeiden 7.1-tilaäänen joko päälle tai pois. Edeltäjänsä mukana tulleen hallintalaitteen avulla ääntä pystyi säätämään myös konsoleilla sekä mobiililaitteilla, kun taas uuden version ohjaimen toisessa päässä on USB-liitäntä, tehden siitä mahdottoman liittää perinteiseen 3,5 mm -ääniliitäntään. Näin ollen tilaääntä pääsee nauttimaan käytännössä vain tietokoneiden ja kannettavien kautta.
Testin aikana käytin kuitenkin adapteria, jossa toisessa päässä on tavallisen USB-naarasliitin ja toisessa päässä micro-USB-urosliitin, jonka kiinnitin sekä puhelimeen että tablettiin kiinni. Onnistuin kuuntelemaan molemmilla laitteilla ulkoisen USB-ohjaimen kautta 7.1-tilaääntä. Siispä tilaääntä pääsee pienen kikkailun jälkeen nauttimaan myös esimerkiksi matkustaessa ilman kannettavaa tietokonetta. Toimivuus vaatii kuitenkin ääntä tuottavan laitteen tukevan kyseessä olevaa USB - micro-USB-adapteria, mikä nykypäivänä tarkoittaa lähes kaikkia älypuhelimia ja tabletteja. Kyseinen adapteri ei kuitenkaan sisälly pakettiin, vaan sellaisen joutuu ostamaan erikseen.
USB-ohjaimen saa tarvittaessa myös kiinni esimerkiksi hiirimattoon tai vaikka paidan hihaan, jolloin se ei pääse liikkumaan turhaan pöydällä. Se kuitenkin rajoittaa hieman liikkuvuutta, sillä ohjaimen ja kuulokkeiden välinen johto on vain metrin pituinen.
Ulkonäön suhteen Kingston ei ole turhaan lähtenyt keksimään pyörää uudelleen, vaan pysyttelee erittäin pitkälti samalla linjalla edeltäjänsä kanssa. Trendi on harvinaista nykymarkkinoilla, jossa elää oletus jatkuvan innovoinnin tarpeesta myös asioissa, joista pelaajat eivät paljoa välitä tai joiden he eivät haluaisi muuttuvan vuosittain. Ulkonäkö ei alunperin ole kotoisin Kingstonin omalta suunnittelupöydältä, vaan on ruotsalaisen QPAD:n kanssa alkaneen yhteistyön lopputulos.
Käyttömukavuutta tinkimättä
Cloud II -kuulokkeiden suljettu rakenne takaa keskittymisen myös äänekkäissä ympäristöissä, sillä se vaimentaa ympärillä olevia ääniä noin 20 desibelillä. Suljetusta rakenteesta huolimatta korviin ei kerry liikaa lämpöä eikä oloaan tunne epämukavaksi. Viskoelastiset korvatyynyt takaavat käyttäjälle lisämukavuutta pitkällä käytölläkin, eikä päälaella lepäävä muistivaahtoinen pääpantakaan ala puristaa, vaan mukautuu käyttäjän pään mukaan. Irrotettava mikrofoni on varustettu hanhenkaulalla, joten sen saa siirrettyä haluamaansa asentoon tai tarvittaessa otettua pois kokonaan. Jälkimmäinen vaihtoehto sopii erinomaisesti henkilöille, joilla on tarve liikkua kuulokkeiden kanssa kodin ulkopuolella, esimerkiksi lanitapahtumissa.
Kuulokkeiden rungossa on käytetty alumiinia, mikä poikkeaa useista muista muovia suosivista pelikuulokkeista. Alumiini on hieman muovia painavampi ratkaisu kuulokkeissa, mutta takaa paremman laadun ja kestävyyden pidemmällä aikavälillä. Cloud II -kuulokkeissa alumiinirakenne on erittäin yksinkertaistettu, eikä ylimääräistä painoa pääse kertymään. Kuulokkeissa on myös käytetty neodyymimagneetteja, jotka ovat hieman kevyempiä kuin yleisesti käytetyt ferriittimagneetit.
Alumiinirakenne tuo mukanaan myös muutamia miinuksia, joista huomattavimpana mainittakoon korvatyynyjen rajallinen liikkuminen. Ainoa säätövara on muutaman asteen pystysuuntainen liike, kun taas poikittaista säätöä ei ole juuri ollenkaan. Siitä ei koidu ongelmaa, jos kuulokkeita pitää normaalissa asennossa päässä, mutta mikäli tulee tarve nostaa esimerkiksi toinen kuuloke pois korvalta kuullakseen ympäristöään, siirtyy vastapuolen kuuloke epämiellyttävään asentoon, jossa se ei tunnu täysin mukavalta. Alumiinirakenne vaikuttaisi kestävän vääntöä kiitettävästi, joten sen pitäisi sallia pienet taivuttelut korvan ympärillä. Ohuen rakenteen vuoksi en kuitenkaan lähtisi liikaa puristamaan.
Äänenlaatuna laatua
Cloud II -kuulokkeiden äänenlaatu on pelikuulokkeiden ja hintaluokkansa joukossa ehdotonta kärkeä. Sen 53 mm -kaiutinelementit mahdollistavat laajan 15-25 000 Hz -taajuusvasteen. Keskivertoihminen pystyy yleensä kuulemaan vain tätä kapeammat taajuudet, vaikkakin yksilökohtaisia eroja on paljon. Ominaisuus on tietyltä kannalta oletettavasti markkinointia varten, mutta ylimääräiset heitot ovat mukava lisä niille, jotka erottavat ääniä paremmin ääripäistä.
Kuulokkeiden 7.1-kanavainen äänentoisto toimii erinomaisesti lähes kaikissa uusissa peleissä, kunhan ne tukevat riittävän montaa äänikanavaa. Pelit, joissa ei ole ääniasetuksia juuri nimeksikään, eivät yleisesti tarjoa 7.1-äänentoistolla mitään erikoista. Vika ei täysin ole kuulokkeissa, mutta se tuo esille vastaavanlaisten kuulokkeiden yleisen ongelman - tilaääni on harmillisen rajallinen ominaisuus, josta ei hyödy niin usein kuin voisi toivoa. Esimerkiksi strategia-, urheilu- sekä moba-pelit jäävät auttamatta edun ulkopuolelle. Tosin esimerkiksi uusissa FPS-peleissä, sekä etenkin moninpeleissä, 7.1-äänentoisto toimii hyvin ja auttaa paremmin paikantamaan äänen tulosuuntaa, mikä tietyissä tilanteissa voi jopa antaa etua muihin pelaajiin nähden. Lopussa etu on kuitenkin marginaalinen, sillä ainoa mitä 7.1-kanavainen äänentoisto tuo mukanaan on lisää suuntia, joista ääntä voi kuulla - ei lisää ääniä, joita muut eivät kuule.
Musiikin kuuntelu sekä elokuvien katselu 7.1-tilaäänellä on taas lähes poikkeuksetta huono idea. Stereoäänisen musiikin virtuaalinen kääntö 7.1-ääneksi vie musiikilta syvyyttä ja luo outoa kaikua kappaleisiin. Monikanavaista tilaääntä hyödyntävät elokuvat hyötyvät ominaisuudesta huomattavasti enemmän, mutta koska kyseessä ei ole seitsemän erillistä kaiutinelementtiä, ei täydellinen tilaääni ole mahdollista. Monikanavainen ääni on kuitenkin käytännössä tarjolla vain Blu-ray -elokuvissa. Musiikkia ja elokuvia varten suosittelen mieluummin käyttämään kuulokkeiden stereoääntä, jossa äänenlaatu on erinomainen ja äänet kuulostavat rikkailta ja selviltä. Bassoa on myös riittävästi, joskaan ikkunoita sillä ei saa helisemään. Pelikuulokkeista sitä tuskin voi muutenkaan vaatia.
Mikrofonit jäävät yleensä pelikuulokkeissa ilman huomiota kehitysvaiheessa. Rahat laitetaan pääsääntöisesti äänenlaatuun ja mikrofoniksi napataan mitä nopeimmin ja halvimmalla saadaan raavittua. Cloud II -kuulokkeissa mikrofoni on poikkeuksellisen laadukas. Ääni on selvää, eikä turhat taustahuminat pääse sekoittumaan puheen kanssa. Sen vastamelu-ominaisuus auttaa äkillisten kovien äänien, kuten esineiden putoamisen vaimentamisessa, jolloin pelikaverien korvat säästyvät vahinkotilanteissa. Edeltäjäänsä verrattuna mikrofonissa on myös laajempi taajuusvaste. Ensimmäisessä Cloud-kuulokkeissa taajuusvaste oli 100-12 000 Hz, kun uusissa Cloud II -kuulokkeissa se yltää 50-18 000 Hz asti.
Yhteenveto
HyperX Cloud II tarjoaa käyttäjälleen - niin ammattilaisille kuin rennommille pelaajille - erinomaiset kuulokkeet ilman kompromissia äänenlaadun ja mukavuuden välillä. Kuulokkeiden mukautuvuus jokaiselle laitteelle boksista pleikkariin säästää käyttäjältään pitkän pennin laitekohtaisten kuulokkeiden ostamisessa. Monikanavainen 7.1-tilaääni on hieno lisä niille, joiden pelikokemus siitä hyötyy, joskin sen antama etu on rajallinen pelistä riippuen. Virtuaalinen tilaääni on ehkä osittain hieman lattea, eikä se upota pelaajaa pelimaailman keskelle tarpeeksi, jos pelattava peli ei ole ottanut monikanavaisia äänentoistoja huomioon äänimaailmassaan. Kuulokkeiden stereoääni on kuitenkin erinomainen, ja pystyisi hyvin seisomaan omillaan sellaisenaan, mikä tekeekin HyperX Cloud II -kuulokkeista erinomaisen valinnan, vaikkei 7.1-tilaäänestä paljoa välittäisi. Kuulokkeiden käyttömukavuus on myös omaa luokkaansa, eikä niiden pitempiaikaisesta käytöstä koidu seurauksia.
HyperX Cloud II -kuulokkeet julkaistaan Suomessa 9. helmikuuta noin 100 euron hintaan. Värivaihtoehtoina ovat metallinharmaa ja punainen.
Plussat [+] | Miinukset [-] |
+ 7.1 tilaääni | - Tilaäänen latteus |
+ Käyttömukavuus | |
+ Äänenlaatu | |
+ Irroitettava, laadukas mikrofoni | |
+ Tuki monelle eri alustalle ja laitteelle | |
+ Kestävä alumiinirakenne |
Arvosana: 5/5
MAINOS
MAINOS
1
04.03.2016 10:14
#1
27.09.2022 06:27
#2
His masterpieces "Princess Diaries", "Les Miserables" and "Interns" are all very good movies, and interested friends can also go and see them.
This film tells the story of a female college student who has just left school and entered a top fashion magazine as an assistant to the editor-in-chief.
From the confusion of entering the workplace to finding the root of the problem from herself, she finally became an excellent workplace and fashion magazine.
https://www.dcointrade.com
A very interesting website
25.04.2024 06:38
#3
07.06.2024 12:13
#4
05.07.2024 09:39
#5
1