Unohditko salasanan?

Valikko
  • Etusivu
  • Keskustelu
  • Artikkelit
  • Tiedostot
  • Galleria
  • Yhteisöt
  • Käyttäjät
  • Palaute
Suodata sisältöä:
  • » BF3
  • » BF4
  • » CoD:BO2
  • » CoD:Ghosts
  • » CS:GO
  • » Dota 2
  • » Indie
  • » Lanit
  • » LoL
  • » SC2
  • » Yleinen
  • » KAIKKI PELIT
Online: 196
Artikkelit > Yleinen

Arvostelussa Asus ROG G501J

jaa kirjanmerkki
Yleinen / 15.06.2015 18:13 / Kirjoittanut Bananazorzoffline

ROG G501J


  • Piirisarja: Intel HM87 Express
  • Prosessori: Intel Core i7-4790 3,6 GHz
  • Keskusmuisti: DDR3L 16GB
  • Näytönohjain: GeForce GTX960M (muisti 4GB DDR5)
  • Näyttö: 15,6" IPS LED, tarkkuus 1920 x 1080 (16:9)
  • Tallennusmuisti: 128GB SSD + 1TB mekaaninen (5400 rpm)
  • Mitat: 38,3 x 25,5 x 2,13 cm
  • Paino: 2,06 kg
  • Liitännät: 1 x HDMI, 1 x mini-DisplayPort, 3 x USB 3.0, 3,5 mm kuuloke/mikrofoni -liitäntä
  • Käyttöjärjestelmä: Windows 8.1 64-bit
  • Kotisivut
kuva


Jos joutuisin nimeämään yksittäisen asian, jonka Asus on vuosien saatossa taitanut, olisi se tuotteiden ulkonäköön panostaminen. Aina yksittäisistä komponenteista valmiisiin kokonaisuuksiin muotoilusta on löytänyt useita kehumisen arvoisia ominaisuuksia. Nyt markkinoille tullut G501J-peliläppäri ei luo poikkeusta sääntöön, vaan tarjoaa käyttäjälleen tehopakkauksen, joka ei kooltaan tai muotoilultaan pelota käyttäjäänsä pois.


Pelitietokoneena läppäri on usein monelle selvä valinta. Suhteellisen pieni koko, helppo liikuteltavuus ja nykypäivänä kasvavat tehot houkuttelevat monia pelaajia puoleensa, eikä suotta. Pelikannettavien hintaluokka jää usein myös pöytäkonetta alhaisemmaksi, sillä erillistä näyttöä tai näppäimistöä ei tarvitse ostaa. Paperilla se on loistava valinta, mutta monet sen hyvistä puolista ovat loppujen lopuksi myös epäkäytännöllisiä, mikä herättää kysymyksen siitä, olisiko pöytäkoneen osto kannattavampaa pitkässä juoksussa.

Asuksen Republic of Gamers -malliston läppärit ovat usein olleet kokonsa puolesta melkoisia järkäleitä eikä sanaa kannettava ole voinut juuri mieltää sen kokoisesta tietokoneesta. Vaativat osat sekä tehokas ilmanvaihto ovat pakottaneet tietokoneen kokoa suuremmaksi, samalla lisäten painoa ja rajoittaen liikuteltavuutta. Esimerkiksi G750-sarjan kannettavat painavat lähes viisi kiloa, mikä voi esimerkiksi lentokoneeseen mukaan otettavaksi koneeksi olla liikaa. Puhumattakaan muista olennaisista oheislaitteista ja tarvittavista välineistä. G501 ei kuitenkaan näistä murheista kärsi. Parin kilon painoisena läppäri tarttuu helposti mukaan tapahtumaan kuin toiseenkin. Lentokoneeseen otettuna se jättää tilaa myös muulle tavaralle.

kuvakuvakuvakuva


Tehoa laitteesta löytyy kuin pienestä kylästä. Nvidian GTX-sarjan näytönohjaimella, Intelin i7-sarjan prosessorilla sekä 16 gigatavulla keskusmuistia varustellulla läppärillä pyörii peli jos toinenkin. Käyttöjärjestelmä pyörii nopealla SSD-levyllä mikä puolestaan takaa erittäin nopeat käynnistysajat sekä nopeuttaa yleisesti tietokoneen peruskäyttöä, sekä niitä pelejä, jotka siihen mahtuu asentamaan. Testauksessa kokeilin muun muassa uutta Grand Theft Autoa, raskaasti modattua Arma kolmosta sekä Steamin Early Accessistä löytyvää Killing Floor 2:sta.

Käyttämällä Nvidian GeForce Experience -ohjelmaa grafiikka-asetusten optimointiin, pääsee kaikissa mainituissa peleissä 60 fps:n yläpuolelle. Tällöin asetukset ovat pääsääntöisesti lähes kaakossa, mutta jos haluaa uhrata muutaman kuvan sekunnissa, voi grafiikoita nostaa vielä hieman ylös ilman, että pelikokemus kärsii liikaa. Läppäri suoriutuu myös 3DMarkin peliläppäri-testistä kiitettävin pistein. Pisteitä tuli neljänneksellä enemmän verrattuna markkinoiden keskiarvoihin.

Pienen kokonsa takia läppärin kanssa on tietysti jouduttu tekemään joitakin kompromisseja. Jäähdytys onnistuu pitämään koneen maltillisilla asteilla, mutta tuulettimien ääni pelatessa voi olla hyvinkin häiritsevä mikäli ei omista suljettuja kuulokkeita. Läppäristä vapautuu tietysti myös merkittävä määrä lämpöä tuulettimien kautta, minkä vuoksi sylissä pelaaminen koituu nopeasti epämukavaksi.

Muotoilunsa vuoksi koneesta on jätetty pois ethernet-liitin, mikä ei varsinaisesti ole ongelma mikäli käytössä on langaton internet. Mikäli ei, joutuu lähiverkkoa varten kiinnittämään koneen mukana tulevan USB-ethernet -adapterin, joka käyttää yhden koneen kolmesta USB-paikaista. Lisäjohdon avulla koneen mini-DisplayPort- sekä HDMI-liitäntöihin saa erillisen näytön. Fyysinen media on myös mennyttä päivää, sillä koneesta ei löydy DVD-asemaa, pakottaen käyttäjän joko lataamaan tai käyttämään muuta asennusmediaa pelien asennusta varten. Uusimpien pelien kohdalla tämä voi olla iso rajoitus monille, sillä pelien koot kasvavat nopeaa vauhtia reilusti yli 50 gigatavun. Levytilan puolesta ongelmaa ei kuitenkaan pääse syntymään, sillä koneeseen on saatu mahtumaan teran edestä kovalevytilaa sekä lisäksi SSD-levy käyttöjärjestelmää varten.

Peliläppärin kanssa nousee tietysti esille päivittämisen ongelma - vaihto-osia korvaamaan vanhentuneita osia voi olla hankalaa löytää, jos ei mahdotonta. Nykyisellä kokoonpanolla se ei kuitenkaan ole haaste, mutta jos läppärille tähtää pitkää ikää voi pelikokemuksen taso laskea vuosittaisten pelijulkaisujen myötä yllättävän nopeasti. On lähes mahdotonta ennustaa, miten nopeasti teknologiassa tapahtuu suuria harppauksia.

Toinen arkinen ongelma-alue on akku, joka nousee esille myös G501J:ssä. Mikäli kannettavaa olisi tarkoitus käyttää verkkovirran saavuttamattomissa, ei käyttötunteja laskeakseen tarvitse kuin yhden käden sormet. Kevyessä käytössä, kuten internetiä selatessa akku riittää kolmesta neljään tuntiin, mitä jokainen uusi sovellus vähentää entistä nopeammin. Pelaamista ei juuri voi suositella laisinkaan, sillä vaikka aika riittäisi pikaiseen peliin, iskee läppärin virransäästöt tehoihin, eikä mukavaa pelikokemusta voida taata pasianssia vaativammassa pelissä. Nämä ongelmat rajoittavat pelikäytön pitkälti pistorasian ääreen.

kuvakuvakuvakuva


Pienikokoisena pelikoneena G501 toimii kuitenkin erinomaisena valintana. Mikäli tila aiheuttaa ongelmia, on tähän koneeseen pakattu kaikki se teho mitä pelatessa tarvitsee. Koneen saa tarvittaessa pakattua pois ja säilöttyä piilossa eikä käyttöönotto vaadi muuta kuin virtapiuhan sekä vapaavalintaiset oheislaitteet. Tyylikkään ulkonäkönsä puolesta sen voi kuitenkin huoletta jättää myös pöydälle ilman, että se pistäisi silmään räikeällä olemuksellaan. Tarkka ja hyvälaatuinen IPS-näyttö viimeistelee pelikokemusta elävällä ja värikkäällä kuvalla.

Kokonaisuutena G501 ei jätä käyttäjäänsä kylmäksi. Käsittämätön määrä tehoa paketoituna pieneen kokoon antaa sille erinomaisen valttikortin peliläppärien markkinoilla. Lämpenemisestä ja akun kestosta huolimatta on G501 erinomainen valinta niille, jotka vierailevat usein LAN-tapahtumissa tai haluavat ottaa pelinsä mukaan esimerkiksi mökille. Läppäri ei petä, mikäli sähköä on käden ulottuvilla.

Plussat [+]Miinukset [-]
+ Koko- Akku
+ Paino- Tehokäytössä äänekäs
+ Teho- Riippuvuus pistorasiasta
+ Muotoilu

Arvosana: 4/5


Uusimmat
Arvostelussa Battleborn
Arvostelussa HyperX Cloud Revolver
Arvostelussa Quantum Break
Arvostelussa Rainbow Six: Siege
Arvostelussa Asus ROG GR8
Arvostelussa Asus ROG G501J
Arvostelussa Asus ROG G20
Arvostelussa Asus ROG PG278Q
Arvostelussa Asus ROG Sica
Arvostelussa Cities: Skylines

MAINOS

MAINOS



KOMMENTIT (0)

1

Osallistu keskusteluun ja rekisteröidy sivustolle.
Lukossa alkuun 

1

© Copyright 2004 - 2021 Finnish Gaming Community ry
Contact » Mediatiedot » Rekisteriseloste » Käyttöehdot » Ylläpitäjät » Yhteistyössä » Palaute » Uutisvinkki » Hae ylläpitoon » RSS » 0.0231 sekuntia
Nebula
EA
SEUL ry
Battlefield 1942
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Battlefield: Vietnam
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Battlefield 2
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Battlefield 2142
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Battlefield Heroes
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Battlefield: Bad Company
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Battlefield 1943
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Battlefield: Bad Company 2
Uutiset
Pelitiedot
Battlefield 3
Uutiset
Pelitiedot
Battlefield 4
Uutiset
Call of Duty
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Call of Duty: United Offensive
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Call of Duty 2
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Call of Duty 4
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Call of Duty: World at War
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Modern Warfare 2
Uutiset
Pelitiedot
Call of Duty: Black Ops
Uutiset
Pelitiedot
Call of Duty: Modern Warfare 3
Uutiset
Call of Duty: Black Ops 2
Uutiset
Half-Life 2
Pelitiedot
Tiedostot
Counter-Strike
Uutiset
Pelitiedot
Counter-Strike: Source
Uutiset
Pelitiedot
Counter-Strike: Global Offensive
Uutiset
Team Fortress 2
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Left 4 Dead
Uutiset
Pelitiedot
Tiedostot
Left 4 Dead 2
Uutiset
Pelitiedot
Portal 2
Uutiset
Pelitiedot
Indie-pelit
Uutiset
Lanit
Uutiset
Medal of Honor: Warfighter
Uutiset
ShootMania
Uutiset
Starcraft 2
Uutiset
Pelitiedot