Kinkku herkkupöydän kuningas ohje
Pakastetun joulukankun ja tuoreen kankun kypsennyksessä toimivat samat ohjeet.
Kankun sulatus
Sulata pakastettu juhlakankku tai kankkurulla pakkauksessaan. Juhlakankun ja kankkurullan sulamisaika on jääkaappilämpötilassa 2-3 vrk .
Ota kankku ajoissa ennen paistamista huoneenlämpöön. Ihannetilanne on, jos kankun sisälämpötila on n.+10°C uuniin laitettaessa. Lämpötila on helpointa tarkistaa digitaalisella paistolämpömittarilla. Laita paistolämpömittari heti jääkaappikylmään kankkuun huoneenlämpöön nostettaessa.
Kypsennys
Poista kankku pakkauksestaan ja huuhtele kylmällä vedellä. Jätä verkko paikoilleen. Käytä kankun paistossa joko perinteistä lihalämpömittaria tai digitaalista mittaria osoittamaan kankun kypsymistä. Ilman lämpömittaria on kypsyysasteen arvioiminen erittäin vaikeaa.Työnnä lihalämpömittarin kärki vinottain kankun paksuimpaan kohtaan ja tarkista, ettei luullisessa kankussa mittarin kärki osu luuhun.Työnnä lihalämpömittarin kärki vinottain kankun paksuimpaan kohtaan ja tarkista, ettei luullisessa kankussa mittarin kärki osu luuhun.
Nosta kankku uuniritilälle silavapuoli ylöspäin ja siirrä uuniin. Laita ritilän alle uunipannu ja kaada siihen vettä, joka pitää uunin kosteana. Lämpötilan kohoamista on helpompi seurata, kun käännät mittarin asteikon uunin suuluukkuun päin. Paista kankkua alhaisessa lämmössä n. + 125°C (kiertoilmauunissa +80 °C), kunnes lihalämpömittari näyttää n. +77° C. Mikäli pidät hieman ylikypsästä kankusta, anna sisälämpötilan nousta + 80 °C:een. Kankun arvioitu paistoaika on 60-70 minuuttia lihakiloa kohti.
Huolehdi, että uunipannulla on vettä koko kypsymisen ajan. Nosta kypsä kankku työpöydälle ja peitä foliolla. Sisälämpötila nousee vielä 2-3 astetta kankun sisälämpötilan tasaantuessa.
Poista verkko ja kamara vasta jäähtyneestä kankusta ja kuorruta haluamallasi tavalla.
Vaihtoehtoja kankun kuorruttamiseen:
1. Perinteinen sinappi-korppujauhokuorrutus
2. Omenamarmeladi-korppujauhokuorrutus
3. Hunaja -ruiskorppujauhokuorrutus
Poista jäähtyneestä kankusta verkko. Sivele kankku sinapilla, marmeladilla tai hunajalla. Ripottele pintaan mieleisesi maku; korppujauhot, ruiskorppujauhot, mantelilastut, seesaminsiemenet, hienonnetut maissilastut tai mantelijauhe. Kuorruta kankku 225 °C:ssa 10-15 minuuttia, kunnes kuorrutus saa kauniin värin.
Vinkki! Samat kuorrutteet sopivat myös broilerin- ja kalkkunan fileepaisteille.
Joulukankku on joulupöydän keskipiste. Muistathan kuitenkin, että joulukankkua ei ole syytä pitää huoneenlämmössä pitkiä aikoja, vaan pöytään leikataan vain sen verran viipaleita kuin on tarpeellista.Joulukankku on joulupöydän keskipiste. Muistathan kuitenkin, että joulukankkua ei ole syytä pitää huoneenlämmössä pitkiä aikoja, vaan pöytään leikataan vain sen verran viipaleita kuin on tarpeellista.
Antoisia hetkiä joulupöydissä ja Hyvät joulun odotukset koko battle.fi poppoolle
T: KorvaRousku
Kankun sulatus
Sulata pakastettu juhlakankku tai kankkurulla pakkauksessaan. Juhlakankun ja kankkurullan sulamisaika on jääkaappilämpötilassa 2-3 vrk .
Ota kankku ajoissa ennen paistamista huoneenlämpöön. Ihannetilanne on, jos kankun sisälämpötila on n.+10°C uuniin laitettaessa. Lämpötila on helpointa tarkistaa digitaalisella paistolämpömittarilla. Laita paistolämpömittari heti jääkaappikylmään kankkuun huoneenlämpöön nostettaessa.
Kypsennys
Poista kankku pakkauksestaan ja huuhtele kylmällä vedellä. Jätä verkko paikoilleen. Käytä kankun paistossa joko perinteistä lihalämpömittaria tai digitaalista mittaria osoittamaan kankun kypsymistä. Ilman lämpömittaria on kypsyysasteen arvioiminen erittäin vaikeaa.Työnnä lihalämpömittarin kärki vinottain kankun paksuimpaan kohtaan ja tarkista, ettei luullisessa kankussa mittarin kärki osu luuhun.Työnnä lihalämpömittarin kärki vinottain kankun paksuimpaan kohtaan ja tarkista, ettei luullisessa kankussa mittarin kärki osu luuhun.
Nosta kankku uuniritilälle silavapuoli ylöspäin ja siirrä uuniin. Laita ritilän alle uunipannu ja kaada siihen vettä, joka pitää uunin kosteana. Lämpötilan kohoamista on helpompi seurata, kun käännät mittarin asteikon uunin suuluukkuun päin. Paista kankkua alhaisessa lämmössä n. + 125°C (kiertoilmauunissa +80 °C), kunnes lihalämpömittari näyttää n. +77° C. Mikäli pidät hieman ylikypsästä kankusta, anna sisälämpötilan nousta + 80 °C:een. Kankun arvioitu paistoaika on 60-70 minuuttia lihakiloa kohti.
Huolehdi, että uunipannulla on vettä koko kypsymisen ajan. Nosta kypsä kankku työpöydälle ja peitä foliolla. Sisälämpötila nousee vielä 2-3 astetta kankun sisälämpötilan tasaantuessa.
Poista verkko ja kamara vasta jäähtyneestä kankusta ja kuorruta haluamallasi tavalla.
Vaihtoehtoja kankun kuorruttamiseen:
1. Perinteinen sinappi-korppujauhokuorrutus
2. Omenamarmeladi-korppujauhokuorrutus
3. Hunaja -ruiskorppujauhokuorrutus
Poista jäähtyneestä kankusta verkko. Sivele kankku sinapilla, marmeladilla tai hunajalla. Ripottele pintaan mieleisesi maku; korppujauhot, ruiskorppujauhot, mantelilastut, seesaminsiemenet, hienonnetut maissilastut tai mantelijauhe. Kuorruta kankku 225 °C:ssa 10-15 minuuttia, kunnes kuorrutus saa kauniin värin.
Vinkki! Samat kuorrutteet sopivat myös broilerin- ja kalkkunan fileepaisteille.
Joulukankku on joulupöydän keskipiste. Muistathan kuitenkin, että joulukankkua ei ole syytä pitää huoneenlämmössä pitkiä aikoja, vaan pöytään leikataan vain sen verran viipaleita kuin on tarpeellista.Joulukankku on joulupöydän keskipiste. Muistathan kuitenkin, että joulukankkua ei ole syytä pitää huoneenlämmössä pitkiä aikoja, vaan pöytään leikataan vain sen verran viipaleita kuin on tarpeellista.
Antoisia hetkiä joulupöydissä ja Hyvät joulun odotukset koko battle.fi poppoolle
T: KorvaRousku
Aihetta on muokattu: 11.12.2006 19:04
MAINOS
MAINOS
meillä ainakin pidetään kinkku pöydällä niin kauan kun syödään ja hyvältä se on aina maistunu...
WINKKI: Kun otatte kinkun uunista ja sen alapuolella pellillä(syväpelti) on rasvaa(nestemäistä) niin kaatakaa se kulhoon ja dipatkaa sinne tummaa leipää. Se maistuu loistavalta aina aamuisin kun kinkku otetaan ulos uunista. Paras lapsuuden muistonikin oli kun heräsin aamulla kinkun tuoksuun kun vanhemmat ottivat sen uunista ja isä antoi minulle palan ruisleipää ja kastoin sen rasvaan ja söin. Se oli kuin rakkautta ensisilmäyksellä (uskon siihen). kokeilkaa ihmeessä.
WINKKI: Kun otatte kinkun uunista ja sen alapuolella pellillä(syväpelti) on rasvaa(nestemäistä) niin kaatakaa se kulhoon ja dipatkaa sinne tummaa leipää. Se maistuu loistavalta aina aamuisin kun kinkku otetaan ulos uunista. Paras lapsuuden muistonikin oli kun heräsin aamulla kinkun tuoksuun kun vanhemmat ottivat sen uunista ja isä antoi minulle palan ruisleipää ja kastoin sen rasvaan ja söin. Se oli kuin rakkautta ensisilmäyksellä (uskon siihen). kokeilkaa ihmeessä.
XAGMAN sanoo:
meillä ainakin pidetään kinkku pöydällä niin kauan kun syödään ja hyvältä se on aina maistunu...
WINKKI: Kun otatte kinkun uunista ja sen alapuolella pellillä(syväpelti) on rasvaa(nestemäistä) niin kaatakaa se kulhoon ja dipatkaa sinne tummaa leipää. Se maistuu loistavalta aina aamuisin kun kinkku otetaan ulos uunista. Paras lapsuuden muistonikin oli kun heräsin aamulla kinkun tuoksuun kun vanhemmat ottivat sen uunista ja isä antoi minulle palan ruisleipää ja kastoin sen rasvaan ja söin. Se oli kuin rakkautta ensisilmäyksellä (uskon siihen). kokeilkaa ihmeessä.
meillä ainakin pidetään kinkku pöydällä niin kauan kun syödään ja hyvältä se on aina maistunu...
WINKKI: Kun otatte kinkun uunista ja sen alapuolella pellillä(syväpelti) on rasvaa(nestemäistä) niin kaatakaa se kulhoon ja dipatkaa sinne tummaa leipää. Se maistuu loistavalta aina aamuisin kun kinkku otetaan ulos uunista. Paras lapsuuden muistonikin oli kun heräsin aamulla kinkun tuoksuun kun vanhemmat ottivat sen uunista ja isä antoi minulle palan ruisleipää ja kastoin sen rasvaan ja söin. Se oli kuin rakkautta ensisilmäyksellä (uskon siihen). kokeilkaa ihmeessä.
Tunnetaan myös nimellä DoppiGryytti, tai ainakin noin lausutaan
Osallistu keskusteluun ja rekisteröidy sivustolle.