Torttua vääntämään
Välillä ei vaan jaksa pelata enää bafää huutaen "lol fragi" eikä kuunnella ventin huutoa,ja kun battlefieldi alkaa maistumaan puulta niin voisi leipoa vaikka Joulutorttut joten tässä ohje.
Tarvitset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 dl rusinoita
14 dl (900 g) Pirkka-vehnäjauhoja
200 g Pirkka-leivontamargariinia
Voiteluun: munaa
Koristeluun:
1 prk (160 g) vihreitä kirsikoita
1 prk (160 g) punaisia kirsikoita
raesokeria
1 pkt tomusokeria
3-4 rkl
pecanpähkinöitä
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita joukkoon suola, kananmuna, sokeri, kardemumma, rusinat ja noin puolet jauhoista sekä pehmeä rasva. Alusta loput jauhot taikinaan käsin, kunnes taikina irtoaa käsistä ja astian reunoista. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
Leivo taikinasta 32 tasakokoista pullaa. Muodosta pullista kahdelle pellille lyhdyn kerrokset. Aseta ensimmäistä kerrosta varten 9 pullaa ympyrän muotoon ja 3 ympyrän sisään, toista kerrosta varten 7 ympyrän muotoon ja 3 sisään, kolmanteen 5 ympyrän muotoon ja yksi ympyrän sisään, toiseksi viimeiseen 3 ryhmään ja viimeinen pulla paistetaan yksinään lyhdyn huipuksi. Anna lyhdyn kerrosten kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Voitele kohonneet lyhdyn kerrokset munalla ja koristele etenkin reunoista kirsikoilla ja raesokerilla. Voit jättää kirsikoita myös paistamisen jälkeistä koristelua varten. Paista pullakerrokset 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä leivinliinan alla. Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään paksuksi tahnaksi ja liimaa sillä jäähtyneet pullalyhdyn kerrokset suuruusjärjestyksessä päällekkäin. Valuta loppu tomusokerikuorrutus koristeeksi ja asettele loput kirsikat lyhdyn reunoille. Halutessasi koristele myös pecanpähkinöillä.
Sokerin voi myös korvata suolalla ja toisinpäin
/j #ollihokkanen @Qnet
Tarvitset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 dl rusinoita
14 dl (900 g) Pirkka-vehnäjauhoja
200 g Pirkka-leivontamargariinia
Voiteluun: munaa
Koristeluun:
1 prk (160 g) vihreitä kirsikoita
1 prk (160 g) punaisia kirsikoita
raesokeria
1 pkt tomusokeria
3-4 rkl
pecanpähkinöitä
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita joukkoon suola, kananmuna, sokeri, kardemumma, rusinat ja noin puolet jauhoista sekä pehmeä rasva. Alusta loput jauhot taikinaan käsin, kunnes taikina irtoaa käsistä ja astian reunoista. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
Leivo taikinasta 32 tasakokoista pullaa. Muodosta pullista kahdelle pellille lyhdyn kerrokset. Aseta ensimmäistä kerrosta varten 9 pullaa ympyrän muotoon ja 3 ympyrän sisään, toista kerrosta varten 7 ympyrän muotoon ja 3 sisään, kolmanteen 5 ympyrän muotoon ja yksi ympyrän sisään, toiseksi viimeiseen 3 ryhmään ja viimeinen pulla paistetaan yksinään lyhdyn huipuksi. Anna lyhdyn kerrosten kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Voitele kohonneet lyhdyn kerrokset munalla ja koristele etenkin reunoista kirsikoilla ja raesokerilla. Voit jättää kirsikoita myös paistamisen jälkeistä koristelua varten. Paista pullakerrokset 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä leivinliinan alla. Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään paksuksi tahnaksi ja liimaa sillä jäähtyneet pullalyhdyn kerrokset suuruusjärjestyksessä päällekkäin. Valuta loppu tomusokerikuorrutus koristeeksi ja asettele loput kirsikat lyhdyn reunoille. Halutessasi koristele myös pecanpähkinöillä.
Sokerin voi myös korvata suolalla ja toisinpäin
/j #ollihokkanen @Qnet
MAINOS
MAINOS
1
11.12.2006 17:50
#1
11.12.2006 18:24
#2
11.12.2006 18:27
#3
KANNATTAA KOKEILLA! Muorille ja äiteelle tortut hyvillä ohjeilla.
11.12.2006 18:38
#4
Semmonen vika niistä kyllä löytyy että ne tuntuu aina palavan sinne pohjaan kun ne on syömisten mukaan punertavanruskeasta tummaan xddxddxdxdxdx lolxz, että näin tällä kertaa.
PS: Jos ei pese käsiä ennen valmistusprosessin toista osaa, tai edellisenä iltana on nautittu alkoholipitoista juomaa, saattaa torttu tulla vetelänäkin.
1